Crisiskaart Nederland traint ervaringsdeskundigen op Curaçao

23 november 2021

Vorige week is Crisiskaart coördinator Kim Groenestein naar Curaçao gegaan om daar een training te geven vanuit de Crisiskaart Nederland. Zij heeft er 12 ervaringsdeskundigen getraind, die na de training gecertificeerd Crisiskaartconsulent zijn, zodat zij de kaart voor mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen opstellen.

De Crisiskaart wordt op die manier gelijk op de Nederlandse Antillen geïmplementeerd en dat doet zij samen met Zaira Marina Barriento Martinez van Projectbureau Caribbean. Zij zal de lokale trainer op de eilanden worden namens Stichting Expertisecentrum Preventie Curaçao. De training werd mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Vrijdag 19 november hebben alle 10 deelnemers hun certificaat uitgereikt gekregen. Ze zijn nu officieel Crisiskaartconsulent op Curaçao. Gefeliciteerd!

Wat een fijne groep was het; in korte tijd hebben zij veel theorie geleerd & dat afgewisseld met oefeningen en rollenspelen. Er werden veel vragen gesteld, er werd feedback aan elkaar gegeven en persoonlijke ervaringen uitgewisseld. Zoiets als de Crisiskaart bestond nog niet op Curaçao en daarom zal het zeker van toegevoegde waarde zijn voor de kaarthouders. Maar ook voor de instanties zodat ze het kunnen leren gebruiken.